Werkwijze

Gratis-intake-symbool1. Gratis intake
Tijdens een gratis en vrijblijvend intake gesprek van ongeveer 30 minuten bespreken we samen waar uw zoon/dochter tegenaan loopt om zo maatwerk te bieden wat betreft de begeleiding. Zo kunnen we samen bekijken wat de belangrijkste hulpvraag is zodat ik me goed kan voorbereiden op de begeleiding. Indien de hulpvraag eenvoudig is kan telefonisch contact ook voldoende zijn.

 

plan-van-aanpak2. Plan van aanpak
Ik maak een kort en krachtig plan van aanpak en bespreek de werkwijze met u. Ik neem, indien mogelijk en noodzakelijk, per mail contact op met de leerkracht van het kind. In het plan van aanpak staat onder meer de hulpvraag, aandachtspunten, kosten, frequentie en de manier waarop we contact houden.

 

aan-de-slag3. Aan de slag
Tijdens de begeleiding ga ik met het kind aan de slag. De frequentie proberen we te continueren, bijvoorbeeld wekelijks 1 uur. Tijdens de begeleiding wordt de nadruk gelegd op de relatie met het kind. Vanuit deze relatie wordt gestreefd om tot mooie ontwikkelingen te komen, het plezier staat voorop!

 

voortgang4. Voortgang
Ik houd u natuurlijk op de hoogte van de voortgang. Dit is ook van belang in verband met huiswerkafspraken (indien nodig) die ik samen met het kind gemaakt heb.
Indien het meerwaarde heeft kunnen we voor een manier van toetsing kiezen om de voortgang zichtbaar te maken.
We gaan er SAMEN helemaal voor!

 

evalueren5. Evalueren
Iedere twee maanden wordt de begeleiding geëvalueerd. We bespreken hoe het gaat en kijken of de frequentie van de begeleiding juist is. In overleg stellen we het plan van aanpak bij.